Introducció

El Servei electrònic de microempreses (SEM) el preveu la disposició addicional quarta de la Llei 16/2022, de 5 de setembre, de reforma del text refós de la Llei concursal aprovat pel Reial decret legislatiu aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2020 , de 5 de maig, per a la transposició de la Directiva (UE) 2019/1023 del Parlament Europeu i del Consell, de 20 de juny de 2019, sobre marcs de reestructuració preventiva, exoneració de deutes i inhabilitacions, i sobre mesures per augmentar la eficiència dels procediments de reestructuració, insolvència i exoneració de deutes, i per la qual es modifica la Directiva (UE) 2017/1132 del Parlament Europeu i del Consell, sobre determinats aspectes del dret de societats (Directiva sobre reestructuració i insolvència).

El Servei electrònic de microempreses (SEM) és una plataforma destinada a facilitar i agilitar la presentació dels formularis del procediment especial per a microempreses, que es regula al llibre III del Reial decret legislatiu 1/2020, de 5 de maig, pel qual s'aprova el text refós de la Llei concursal, que permet l'emplenament i l'enviament als òrgans judicials dels formularis previstos per al procediment especial, tant d'iniciació com de tràmit, establerts per la llei.

Metodologia

1.Temàtica:
Informació sectorial.

2.Indicadors:
– Expedients: comptabilització de tots els expedients generats al SEM tant de persones físiques com de persones jurídiques.
– Creditors: nombre de persones o entitats a les quals una empresa ha de pagar les seves obligacions o deutes pendents (passius).
– Saldo creditor: paràmetre comptable que indica saldo deutor a favor i representa els diners que el titular del compte té disponibles en aquell moment. Es fa servir per definir l’estat econòmic d'una empresa.

3.Àmbit geogràfic:
La informació abasta el conjunt del territori nacional. S’hi publiquen dades d’àmbit nacional, per comunitat autònoma, província i municipi.

4.Organismes d’aplicació:
– Òrgans judicials.
– Advocats i procuradors.
– Administradors concursals.
– Deutors i creditors.
– Assistents jurídics.

5.Cobertura temporal:
Informació amb caràcter diari, amb dades disponibles des del 02/01/2023.

6.Actualització de dades:
Les dades s’actualitzen amb periodicitat diària.

7.Processos de normalització:
La normalització de la dada geogràfica es realitza d’acord amb la Normativa tècnica del CTEAJE (norma de referència de les eines informàtiques en l’àmbit de l’Administració de justícia).

8.Ajust:
No es fa cap mena d’ajust estacional, descomposició de sèries temporals o mètodes similars.

9.Font:
Direcció General de Transformació Digital de l’Administració de Justícia (DGTDAJ).

Heu ajudat aquesta pàgina?

Indica'ns la teva satisfacció basant-te en la teva experiència en navegar per la nostra pàgina.